Jaguar Romijn Den Haag
 
Winterbanden wisselen

winterbanden wisselen

 

De status van de banden, maar ook het soort banden van uw Jaguar zijn heel erg belangrijk om veilig de weg op te gaan. Heeft u seizoensbanden onder uw auto liggen? Dan is het verstandig om de winterbanden op tijd te wisselen. Weet u hoe u uw banden verwisseld? En waar slaat u deze banden dan op? Dit kan allemaal bij uw Jaguar dealer Romijn in Den Haag. Wij verwisselen uw banden en slaan ze meteen op in ons bandenhotel.

 

Winterbanden wisselen

waarom is het goed om winterbanden op tijd te wisselen?

 

Tussen winter- en zomerbanden zitten veel verschillen. Zo heeft een winterband een ander profiel en rubbersamenstelling. De profieldiepte van een winterband is dieper dan die van een zomerband. Dat komt omdat een band in de winter meer grip nodig heeft met het koude en natte weer dan in de zomer. Daarnaast is het rubber van de winterband zachter. Bij koude temperaturen wordt het rubber harder en moet de standaard dus zachter zijn. Deze twee verschillen hebben invloed op de remweg, het afrolgeluid en de rolweerstand van de banden. Maar welke banden onder de auto liggen hebben ook effect op het brandstof verbruik. Door te lang door te rijden met winterbanden verbruikt uw Jaguar meer brandstof. Het is daarom van belang om uw winterbanden te wisselen bij hogere temperaturen. De maatstaaf is boven de 7 graden Celsius.

 

Winterbanden wisselen

winterbanden wisselen bij Romijn

Onze medewerkers adviseren u graag over welke banden er het beste onder uw Jaguar gelegd kunnen worden. Naast het adviseren verwisselen wij uw winterbanden ook. U kunt bij ons een afspraak maken in onze werkplaats. Uw winterbanden worden dan verwisseld door onze specialisten. U kunt

 

 

 


 

Maak hier uw werkplaatsafspraak

 

 

het bandenhotel bij romijn 

 

Heeft u twee bandensets dan moet er altijd één set worden opgeslagen. Heeft u daar thuis ruimte voor dan kunt u de banden altijd meenemen. Maar wij begrijpen ook dat het niet altijd gemakkelijk is om zelf de bandenset mee te nemen. Daar hebben wij een oplossing voor, namelijk het Bandenhotel. Wij slaan de winterbanden voor u op na het verwisselen.

 

Winterbanden wisselen

Vind hier alle informatie over het bandenhotel

Meer informatie